Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Randstad presenteert solide cijfers

Randstad presenteert solide cijfers
24 okt 2007 om 08:27

Randstad publiceerde vandaag haar derdekwartaalcijfers. Het uitzendconcern zag de nettowinst, dankzij een Duitse belastingaanslag, met 7 procent dalen naar 97 miljoen euro. Zonder de eenmalige last steeg de nettowinst met 5 procent naar 0,97 euro per aandeel, ten opzichte van 0,92 euro in het derde kwartaal van 2006.

De omzet van Randstad steeg met 11 procent naar 2,41 miljard euro. De autonome groei kwam daarmee uit op 10 procent, een flinke teruggang ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar, toe de uitzender nog een groei van 14 procent kon meldden. Analisten hadden dergelijke cijfers op voorhand verwacht.

Vooruitzichten

Randstad verwacht een aanhoudende groei in de bedrijfsresultaten. De verwaterde winst per aandeel zal naar verwachting ten minste 0,97 euro bedragen ten opzichte van een vergelijkbaar bedrag van  0,99 euro in Q4 van 2006.

Reactie CEO Ben Noteboom

"De langetermijnvooruitzichten voor de wereldmarkt op het gebied van HR-dienstverlening zijn goed. De groei in onze markten is weliswaar minder sterk dan in voorgaande periodes, maar in Europa en Azië blijven we goede groei zien. Ook de daling in Noord-Amerika lijkt te zijn gestabiliseerd. Ons marktaandeel is verder gestegen, en onze brutomarges zijn heel gezond. Onze Belgische en Franse werkmaatschappijen hebben zeer goed gepresteerd, net als onze inhouse-activiteiten. We bevinden ons in een goede positie om onze business verder te laten groeien."

 

Kerncijfers

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.