Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lagere sluiting Damrak

Lagere sluiting Damrak
24 okt 2007 om 17:19

De Amsterdamse beurs zal vandaag in het rood sluiten. De AEX staat op 544,42 punten en verliest daarmee 0,36 procent. Ook de AMX weet geen plus te noteren en verliest 0,62 procent. Vanaf opening schommelde de beurs heen en weer maar nadat er tegenvallende huizencijfers in de VS bekend werden gemaakt, dook de beurs naar beneden.

 

In het nieuws

Stork kwam vanochtend met zwakke derde kwartaalcijfers die met name te wijten waren aan de vliegdivisie. Randstad daarentegen presenteerde vandaag solide derde kwartaalcijfers, de nettowinst per aandeel steeg met 5 procent naar 0,97 euro per aandeel. De autonome groei van het concern nam wel af. Binckbank kwam zelfs met de mooiste kwartaalcijfers in zijn bestaan. De online broker maakte een nettowinststijging van 16,7 procent. Het lokaal genoteerde fonds Galapagos maakte bekend een contract van naar schatting een miljard euro te hebben getekend met Johnson & Johnson (J&J).  De alliantie die gesloten is met J&J's dochter, Janssen Pharmaceutica, richt zich op het ontdekken, ontwikkelen en commercialiseren van orale medicijnen tegen reuma.

 

Stijgers en dalers

Grootste stijger was vandaag zonder twijfel TomTom met 7,41 procent. De producent van navigatiesystemen maakte vandaag zeer positieve derde kwartaalcijfers bekend. Ook Binckbank noteert een stevige winst (3,05%), na mooie derde kwartaalcijfers. Daarnaast deden Oce (+2,20%) en Shell (+1,37%) het eveneens niet slecht. De uitzenders daarentegen deden het vandaag zeer slecht: Randstad (-7,34%), USG People (-4,58%) en Vedior (-4,04%). Akzo Nobel deed het al niet veel beter en verloor 3,06 procent. Hagemeyer stond de gehele dag hoog in het groen, nadat bekend werd dat Rexel de financiering voor een bod probeert rond te maken. Toch lukte het Hagemeyer niet om het groen tot het einde van de handelsdag op de borden te houden. Het fonds noteert 1,23 procent in de min.

 

Europa en Amerika

De CAC40 verliest een kleine 0,13 procent, de Duitse Dax verliest 0,12 procent. In Amerika staat de Dow Jones-index inmiddels op 13566,32 punten, een verlies van 0,80 procent. Ook de Nasdaq (-1,72%) en de S&P500 (-1,24%) staan in het rood.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.