Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Galapagos tekent contract van 1 miljard euro

Galapagos tekent contract van 1 miljard euro
24 okt 2007 om 08:46

Galapagos heeft een monsterdeal gesloten met Johnson & Johnson, een van de grootste farmaciebedrijven ter wereld. De alliantie, die overeengekomen is met dochter Janssen Pharmaceutica, richt zich op het ontdekken, ontwikkelen en commercialiseren van orale medicijnen tegen reuma. Het contract heeft een mogelijke waarde van circa 1 miljard euro.

Janssen Pharmaceutica krijgt een optie om interne programma's van Galapagos te licentiëren na klinische fase IIa, inclusief GT418, het meest vergevorderde programma van Galapagos. Galapagos ontvangt 15 miljoen euro in contanten plus een eerste succesbetaling van 2 miljoen euro. Ook krijgt het Belgisch-Nederlandse bedrijf jaarlijks optie- en succesbetalingen voor R&D, registratie en commercialisering, betalingen bij licentiëring, alsmede double digit royalties op wereldwijde verkopen.

Financiële vooruitzichten

In reactie op de overeenkomst, heeft Galapagos haar verwachtingen voor 2007 aangepast. De onderneming verwacht nu voor 2007 een omzet van 60-64 miljoen euro, 11% boven de eerdere verwachting van 54-58 miljoen euro.  De kaspositie aan het eind van het jaar zal uitkomen boven de 48 miljoen euro, 55 procent hoger dan de eerdere verwachting van ruim 31 miljoen euro.

Reactie CFO Leo Steenbergen

"De alliantie met Janssen Pharmaceutica brengt ons dit jaar extra omzet plus 17 miljoen euro in cash.  Gecombineerd met de verwachte groei in omzet voor de gehele Galapagos Groep, verbetert de alliantie onze financiële resultaten van dit jaar aanzienlijk, zowel wat betreft totale omzet als de eindejaar kaspositie. Voor heel 2007 gaat onze cashburn nu onder 7 miljoen euro uitkomen, een substantiële verbetering ten opzichte van de 2006 cashburn van 11,9 miljoen euro "

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.