Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Binckbank komt met mooiste kwartaalcijfers ooit

Binckbank komt met mooiste kwartaalcijfers ooit
24 okt 2007 om 09:20

Binckbank maakte vandaag nette kwartaalcijfers bekend. De nettowinst in het derde kwartaal kwam uit op 8,4 miljoen euro, tegen 7,2 miljoen euro in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit betekent een stijging van 16,7 procent. De nettowinst over de eerste 9 maanden van 2007 bedroeg 22,1 miljoen euro. Het transactievolume is in het derde kwartaal met 59 procent gestegen tot 0,8 miljoen tegen 0,5 miljoen in het derde kwartaal van 2006. Het belegd vermogen is eveneens toegenomen tot 3,6 miljard euro, een stijging van 50 procent.

Groei aantal klanten

Het totaal aantal klanten (Retail en Professional Services) steeg in het derde kwartaal tot 73.800, tegen 49.500 per 30 september 2006, een stijging van 49,1 procent. De groei van het aantal klanten bedroeg 7,7 procent in het derde kwartaal van 2007 vergeleken met het tweede kwartaal van 2007.

Reactie CEO Thierry Schaap

Thierry Schaap, bestuursvoorzitter van Binckbank, “Aanhoudende groei in zowel het aantal transacties als het aantal klanten heeft geleid tot een uitstekend resultaat, zelfs het beste kwartaalresultaat ooit. De recente subprimecrisis heeft voor veel onzekerheid op de financiële markten gezorgd, maar niettemin handhaafden wij een sterke groei van het klantenbestand en het toevertrouwd vermogen en realiseerden wij daardoor een scherpe stijging van onze winst. In het derde kwartaal van 2007 hebben wij veel tijd en aandacht besteed aan de eventuele overname van Alex. Ondanks dat houden wij uiteraard focus op groei van onze onderneming hetgeen ook blijkt uit dit mooie kwartaalresultaat.”

Vooruitzichten

TomTom: "De gezonde groei van onze onderneming ondersteunt onze positieve verwachtingen voor de rest van het jaar. Daarbij zijn wij mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten."

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.