Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX opent vlak

AEX opent vlak
24 okt 2007 om 09:01

Het Damrak gaat een onzekere handelsdag tegemoet. Alhoewel de Dow Jones gisteren 0,81 procent mocht bijschrijven, heerste er gisteravond bepaald geen hosanna-stemming in New York. De koers van Amazon.com daalde nabeurs circa 10 procent, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van het internetconcern. Aangezien ook de Aziatische beurzen weinig aanknopingspunten bieden, staat er een vlakke start van de AEX op de rol.

In het nieuws

Stork kwam voorbeurs met haar resultaten over het derde kwartaal. Het chemieconcern presenteerde ronduit slechte kwartaalcijfers, die voornamelijk waren te wijten aan de vliegdivisie. Ook begint de onzekerheid die Stork nu al bijna twee jaar in zijn greep houdt, in toenemende mate zijn sporen na te laten.

Randstad publiceerde solide cijfers, al liep de autonome groei terug van 14 naar 10 procent. Biotechbedrijf Galapagos stuntte met de aankondiging van een overeenkomst met farmagigant Johnson & Johnson ter waarde van 1 miljard euro. TomTom schroefde de omzetverwachting op. BinckBank maakte bekend dat het in het derde kwartaal een nettoresultaat van 8,4 miljoen euro heeft geboekt. Een stijging van 16,7 procent.

Amerika en Azië

Op Wall Street sloot de Dow Jones op een stand van 13.676,23 punten, een stijging van 0,81 procent. De Nasdaq (+1,65%) deed het beduidend beter. De breed samengestelde S&P 500 won 0,88 procent. De in Azië leidende Nikkei-index verloor vannacht 0,56 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.