Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Primeur voor beurs Dubai

Primeur voor beurs Dubai
23 okt 2007 om 16:36

Dubai is hard op weg het financiële centrum van het Midden-Oosten te worden. Het staatje, dat onderdeel is van de Verenigde Arabische Emiraten, is in een felle concurrentiestrijd gewikkelde met Bahrein en Qatar, die tevens aspiraties op dat gebied hebben. In dat proces heeft Dubai een belangrijke stap genomen, nu het voor het eerst een Noord-Amerikaans bedrijf tot een notering aan de lokale beurs heeft weten te verleiden.

Het Canadese Unigold exploiteert goudmijnen. De onderneming, die reeds een notering op de beurs van Toronto bezit, wil middels de nieuwe notering investeerders in het Midden-Oosten lokken. De druk van Saudi-Arabische Shairco for Trading, Industry & Contracting, de grootste aandeelhouder, heeft ook een rol gespeeld,  zo wordt algemeen aangenomen.

De Dubai International Financial Exchange (DIFX) is verguld met de noviteit: “Deze eerste notering van een Noord-Amerikaans bedrijf onderstreept de internationale uitstraling van de DIFX. We hebben op dit moment noteringen van ondernemingen uit 5 verschillende continenten.”

De DIFX timmert flink aan de weg: gisteren kondigde DP World aan naar de beurs te gaan. Het havenbedrijf is het derde containeroverslagbedrijf van de wereld, alsmede sinds 2006 eigenaar van het Britse P&O. Dubai is eigenaar van DP World. Het denkt circa 20 procent van haar aandelenkapitaal, tegen 2,5 miljard euro, te kunnen plaatsen. Met de verworven middelen wil het oliestaatje voornoemde concurrentieslag in haar voordeel beslechten.

Bron: Emissies.com

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.