Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

KPN rondt overname Getronics af

KPN rondt overname Getronics af
23 okt 2007 om 08:40

KPN maakte vandaag bekend dat de overname van ICT-dienstverlener Getronics heeft afgerond. Na succesvolle openbare biedingen op alle gewone aandelen en converteerbare obligaties controleert KPN nu de automatiseerder. Aandeelhouders en houders van obligaties die het bod nog niet geaccepteerd hebben, kunnen, zoals eerder bekend gemaakt op 15 oktober 2007, hun stukken nog aanmelden tot 5 november 2007, 15.00 uur CET.

 

Einde notering

KPN is voornemens om zo spoedig als juridisch mogelijk de noteringen op Euronext Amsterdam en Luxembourg Stock Exchange te beëindigen. 

 

Strategie 

De overname past in KPN’s strategie voor de zakelijke markt om uit te groeien tot een totaalaanbieder van ICT-diensten. KPN zal Getronics’ uiteengezette strategie voortzetten en zich focussen op de kernactiviteiten in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika en tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om wereldwijd diensten te leveren. De merknaam Getronics blijft behouden aangezien deze door klanten van Getronics zeer wordt gewaardeerd. 

De nieuwe Raad van Bestuur van Getronics zal de huidige strategie evalueren en is van plan om centrale en groepsfuncties efficiënter te maken. De twee bedrijven verwachten vanaf 2009 een jaarlijks synergievoordeel van tenminste EUR 50 miljoen, terwijl de huidige nettobelastingvoordelen worden geschat op ruim 100 miljoen euro. 

 

Nieuwe top

Na de overdracht op 22 oktober 2007  treedt Erik van der Meijden aan als CEO van Getronics en  Steven van Schilfgaarde als CFO. Daarnaast is Getronics van plan om Gary Cawthorne (verantwoordelijk voor Amerika), Tara Brady (verantwoordelijk voor het Verenigd Koninkrijk) en Jos Schoemaker (verantwoordelijk voor de dienstverlening wereldwijd) te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur van Getronics, afhankelijk van de goedkeuring van de aandeelhouders. Momenteel wordt beoogd om KPN’s eigen bedrijfsonderdelen ICT Services en Corporate Solutions vanaf het tweede halfjaar van 2008 in Getronics te integreren. 

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.