Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Akzo boekt 5 procent autonome groei

Akzo boekt 5 procent autonome groei
23 okt 2007 om 09:10

Akzo Nobel heeft in het derde kwartaal van 2007 een bedrijfsresulaat uit voortgezette activiteiten en exclusief buitengewone posten behaald van euro 244 miljoen euro. Ten opzichte van dezelfde periode in 2006 is dit een stijging van 11 procent. De cijfers zijn zonder de resultaten van Organon, dat inmiddels aan het Amerikaanse ScheringSchering-Plough is verkocht.

 

Winst en omzet

De totale nettowinst, inclusief OBS, bedroeg 281 miljoen euro. Ruim 10 procent lager dan een jaar geleden. De omzet steeg daarentegen wel. In het derde kwartaal werd een omzet gerealiseerd van 2,6 miljard euro. Dit is een stijging van 2 procent. Gekeken naar de prestaties over 2007 tot oktober, is er een totale omzetgroei zichtbaar van eveneens 2 procent.

 

Toelichting 

Akzo Nobel is van mening dat zijn portefeuille goed gepositioneerd is voor winstgevende groei. Wanneer zich geen significante veranderingen voordoen in de belangrijkste economieen van de wereld, verwacht Akzo Nobel in goede vorm te verkeren voor het halen van de doelstellingen om bovengemiddeld te groeien en het rendement bij Coatings en Chemicals ten opzichte van 2006 verder te verbeteren.

 

DJ Sustainability Index

In de Dow Jones Sustainability World Index (de wereldwijde duurzaamheidsindex van Dow Jones) behoort Akzo Nobel tot de koplopers in de chemiesector. Na drie achtereenvolgende jaren waarin DSM werd uitgeroepen tot wereldwijd meest duurzame onderneming in deze sector, is in 2007 dit predikaat toegekend aan het eveneens Nederlandse chemiebedrijf Akzo Nobel.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.