Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX in de richting van 550-puntengrens

AEX in de richting van 550-puntengrens
23 okt 2007 om 17:20

Op het Damrak heerste vandaag een uitgelaten stemming. De AEX is, op Akzo Nobel na, volledig groen gekleurd. De koerswinsten in Amerika en Azië, werden vanochtend doorgetrokken door de Europese indices. Dankzij de ietwat afgekoelde olieprijs, die nu rond de 86 dollar schommelt, alsmede de positieve kwartaalcijfers die uit Amerika komen, wist de AEX de winst vast te houden. De graadmeter stevent af op 546,32 punten, een winst van 0,90 procent. De AMX plust 1,41 procent.

In het nieuws

KPN (+1,49%) maakte voorbeurs bekend de overname van Getronics te hebben afgerond. De notering van Getronics zal 'zo spoedig als juridisch mogelijk is' worden beëindigd. Akzo Nobel kwam met tegenvallende kwartaalcijfers. Het chemieconcern duikelde 1,48 procent dankzij een winststijging die lager uitviel dan verwacht. De FNV kondigde aan dat er morgen opnieuw wordt gestaakt bij Unilever (+0,85%).

Hagemeyer maakte vanochtend een update inzake zijn derde kwartaalcijfers openbaar. In het derde kwartaal van 2007 steeg de netto-omzet met 48 miljoen euro. De technische handelsonderneming bevestigde zijn doelstellingen en meldde en passant nogmaals dat het bod van Sonepar Hagemeyer onderwaardeert. De koers van het aandeel Hagemeyer steeg vandaag met 3,61 procent.

Stijgers en dalers

TomTom (+4,00%) was vandaag de grootste winnaar. Beleggers lopen vooruit op de kwartaalcijfers, die de producent van navigatiesystemen morgen publiceert. Zwaargewicht Arcelor Mittal won zonder duidelijk aanwijsbare reden 3,83 procent. De uitzenders Randstad (+1,97%) en Vedior (+2,22%) lagen er ook goed bij.

Europa en Amerika

De beursvloeren in de rest van Europa lieten een vergelijkbaar beeld zien. De CAC40 (+0,68%) en de DAX (+0,77%) beleefden een solide dag.

Op Wall Street zijn de beurzen groen van start gegaan, dankzij verscheidene sterke kwartaalcijfers. Onder meer DuPont, American Express en Apple kwamen met goede resultaten. Na anderhalf uur handel staat de Dow Jones op 13.607,21 punten, een winst van 0,30 procent. De Nasdaq (+0,64%) is nog voortvarender van start gegaan. De S&P 500 doet het met een plus van 0,07 procent rustig aan.

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.