Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rode cijfers op borden Damrak

Rode cijfers op borden Damrak
22 okt 2007 om 17:05

De Amsterdamse beurs heeft vandaag de hele dag in het rood gestaan. Een van de redenen voor de rode borden is dat de G7-top afgelopen weekeinde uitspraken deed over een verminderde economische groei door de kredietcrisis. De AEX staat op dit moment op 540,12 punten, een verlies van 1,98 procent. Ook de AMX deed het niet goed en staat 1,67 procent in de min.


In het nieuws

BE Semiconductor Industries maakte melding van de ontvangst van orders in oktober ter waarde van circa 4,3 miljoen euro voor packaging en die bonding machines. Enige tijd geleden werd bekend dat Binck interesse heeft getoond in de overname van Alex. Vandaag liet de Amsterdamse broker weten dat het momenteel exclusieve gesprekken voert met de Rabobank inzake een mogelijke overname. Avantium, een technologiebedrijf uit Amsterdam, kondigde een IPO aan. De beursgang moet voor het einde van dit jaar zijn afgerond, afhankelijk van marktomstandigheden.


Stijgers en Dalers

ASML voert vandaag de lijst aan met een plus van 1,15 procent. Verder worden Coroporate Express (+0,78%) en TomTom (+0,59%) in het groen genoteerd. Bij de verliezers zijn er grotere uitslagen. Hagemeyer moet maar liefst 3,66 procent inleveren. USG People doet het al niet veel beter met een min van 3,23 procent. Arcelor Mittal verliest 2,89 procent, de staalreus maakte vandaag bekend samen met Borusan 350 miljoen euro in een walserij in Turkije te investeren.


Europa en Amerika

De DAX verloor 1,31 procent. De CAC40 (-1,71%) deed het nog slechter. Op Wall Street staat de Dow Jones op 13.461,05 punten, een verlies van 0,45 procent. De S&P 500 verliest 0,13 procent. Techbeurs Nasdaq (+0,45%) doet het in verhouding uitstekend.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.