Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Recordbeursgang in Belgische biotech op komst

Recordbeursgang in Belgische biotech op komst
22 okt 2007 om 16:33

Het Belgische biotechnologiebedrijf Ablynx heeft de details omternt haar beursgang bekendgemaakt. Dat meldt De Tijd vandaag. De onderneming wil maximaal 99,2 miljoen euro ophalen, een groot bedrag, zelfs voor de biotechsector op wereldschaal, aldus een analist.

De introductieprijs van de nieuw uit te geven aandelen bedraagt 6,5 tot 8,5 euro. Mocht er volledig worden ingetekend, dan waardeert de prijsvork Ablynx op 256 tot 304 miljoen euro.

Ablynx’ streven is een opbrengst van 75 miljoen euro. Een additionele 15 procent kan worden toegevoegd mits er voldoende vraag is. Reeds 15 miljoen euro daarvan is verzekerd door de Duitse farmaceut Boehringer Ingelheim. De inschrijvingstermijn loopt van 22 oktober tot 5 november. Op 7 november zal een eerste notering aan Euronext Brussel op de borden komen.

Geïnteresseerden kunnen inschrijven op het aanbod van 22 oktober tot 5 november. De eerste notering, is behoudens een vervroegde afsluiting, voorzien op 7 november. Minstens 10 procent van de aangeboden aandelen is bestemd voor particulieren.

Ablynx houdt zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van antilichamen. Deze kunnen worden gebruikt in medicijnen tegen onder meer trombose en Alzheimer. De farmaceut wil met nieuwe kapitaal haar onderzoeksmogelijkheden uitbreiden.

Bron: Emissies.com

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.