Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lagere opening Damrak verwacht

Lagere opening Damrak verwacht
22 okt 2007 om 08:59

De handel op Beursplein 5 zal vanochtend licht in het rood van start gaan. Deze lagere opening is een gevolg van de verliezen waarmee de beurzen in Amerika het weekend in gingen. Tegenvallende bedrijfsresultaten van enkele bedrijven en zorgen over de toestand van de Amerikaanse economie veroorzaakten vrijdag een negatieve stemming op de beursvloeren.

In het nieuws

Beleggers zullen het vandaag moeten doen met vrij weinig bedrijfsnieuws. In Amerika zullen wederom een aantal bedrijven hun derdekwartaalcijfers presenteren. Vandaag is de laatste dag dat CEO Klaas Wagenaar aan het roer staat van Getronics. KPN zal vervolgens de touwtjes in handen nemen. Scottish & Newcastle (S&N) overweegt zijn deelneming in de Russische drankenfabrikant Baltic Beverages Holding (BBH) op korte termijn te verkopen. Op deze manier zou de Britse brouwer zich kunnen verdedigen tegen een vijandig overnamebod van Heineken en Carlsberg. ArcelorMittal en Borusan, een van de grootste staalproducenten van Turkije, gaan samen 350 miljoen euro investeren in de bouw van een nieuwe walserij in Gemlik gelegen in Turkije.

Amerika en Azië

In Amerika werd de stemming gedrukt door hernieuwde zorgen over de kredietsituatie. De Dow Jones-index verloor maar liefst 2,64 procent en kwam daarmee op 13.522,00 punten uit. De S&P 500-index (-2,56%) en techbeurs Nasdaq (-2,68%) deden het al niet veel beter.

Ook in Azië heerste er een negatieve stemming op de beurs. De Japanse Nikkei verloor 1,71 procent. De Hang Seng van Hong Kong moest zelfs 2,74 procent inleveren.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.