Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street schuldig aan rood Damrak

Wall Street schuldig aan rood Damrak
19 okt 2007 om 17:48

Op het Damrak is de opening van Wall Street, net als precies 20 jaar geleden, toen de Dow Jones op Black Monday meer dan 500 punten verloor, bepaald niet met gejuich ontvangen. De Amerikaanse graadmeter, die meteen na de gong anderhalf procent onderuit ging, trok alle Europese beurzen mee in zijn val. De gedurende de dag opgebouwde winsten verdwenen zodoende als sneeuw voor de zon, waardoor de AEX de handelsweek afsluit met een verlies van 0,19 procent op 550,50 punten. De Midkap verloor 0,65 procent.

In het nieuws

De prijs van ruwe olie zet de aandelenmarkten onder druk. De prijs is inmiddels gestegen tot meer dan 90 dollar per vat. De zwakke dollar ligt hieraan grotendeels ten grondslag. In tegenstelling tot eerder deze week, kon Koninklijke Olie niet profiteren van de situatie, het verloor 0,71 procent. Ook SBM Offshore (-1,38%) ging onderuit.

Weinig bedrijfsnieuws verder op het Damrak. Pharming (-1,95%) publiceerde kwartaalcijfers, Numico maakte de samenstelling van de nieuwe RvC bekend, mits Danone het overnamebod gestand doet. Imtech sleepte een opdracht in Engeland binnen.

Stijgers en dalers

Hagemeyer is met afstand de winnaar van de dag. Het fonds noteert 3,59 procent hoger dankzij de volgens beleggers op handen zijnde overnamestrijd tussen Sonepar en Rexel om het Nederlandse handelshuis. Zwaargewicht Arcelor Mittal (+0,77%) houdt de AEX enigszins overeind. ASML bungelt onderaan, een reactie op de forse koerswinsten van eerder deze week. Midkapper Univar (-5,06%) kreeg een gevoelige tik. Lokaal verloor Spyker 11 procent, na eerder deze week bijna 20 procent in het groen te hebben gestaan.

Europa en Amerika

De AEX deed het vandaag, ten opzichte van de andere Europese beurzen bepaald niet slecht. De DAX en de CAC 40 moesten beiden een half procent inleveren. Op Wall Street ligt de Dow Jones er niet goed bij. De graadmeter levert na twee uur handel reeds 1,48 procent in op 13.638,60 punten. De Nasdaq (-1,40%) en de S&P 500 (-1,45X%) doen het niet veel beter.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.