Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pharming hogere kosten, nieuw kapitaal

Pharming hogere kosten, nieuw kapitaal
19 okt 2007 om 08:35

Het Leidse biotechbedrijf Pharming maakte vandaag de resultaten over het derde kwartaal van 2007 bekend. Hoewel de omzet flink wist toe te nemen; van 20.000 euro in het derde kwartaal van 2006 tot 200.000 euro in het afgelopen kwartaal, stegen de kosten eveneens flink. Oorzaak van de kostenstijging is Pharmings belangrijkste medicijn in de pijplijn, Rhucin. De introductie nadert nu met rasse schreden, maar de kosten stijgen harder dan verwacht.

 

Kerncijfers

Nettoverlies Q3 is 6,4 miljoen euro (Q3 2006: 4,4 miljoen), een toename van 45 procent.

Kaspositie van 14,1 miljoen euro (Aan het eind van Q2 2007: 19,1 miljoen euro), een afname van 26 procent.

Totale kosten waren van 6,5 miljoen euro (4,1 miljoen in Q3 2006), een toename van 59 procent. 

 

Introductie

De introductie van Rhucin loopt zoals aangegeven, volgens plan. Dit geldt voor de procedure ter beoordeling van het verzoek tot marktautorisatie voor Rhucin in Europa. Het concern verwacht 'tegen het eind van 2007' de mening van de Europese autoriteiten te krijgen over het medicijn en, 'snel daarna gevolgd door een formeel besluit over de toelating tot de Europese markt van Rhucin'.

 

Obligatielening

Pharming maakte tevens bekend dat het 70 miljoen euro heeft opgehaald via de uitgifte van converteerbare obligaties. Het betreft 70 miljoen euro aan 'senior unsecured' converteerbare obligaties met een looptijd tot 2012. De couponrente bedraagt 6,875% per jaar en de conversieprijs zal op euro 4,40 liggen. De leningen zijn alleen aan institutionele beleggers aangeboden.

Pharming zal de opbrengsten met name gebruiken voor onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe medicijnen, en voor klinische studies.

 

Overige producten

Recent maakte Pharming nog positief nieuws bekend over zijn activiteiten in Amerika. Het Leidse bedrijf kreeg van de Amerikaanse autoriteiten het zogeheten weesgeneesmiddel-status verleend voor het geneesmiddel recombinant humaan fibrinogeen (rhFIB).

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.