Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Het Damrak opent licht in het groen

Het Damrak opent licht in het groen
19 okt 2007 om 08:55

Het is vandaag de dag precies 20 jaar geleden dat de beurs een grote crisis beleefde: de beurs daalde toen met dik 20 procent in een dag. Echter vandaag zullen de borden op het Damrak licht in het groen openen. De handel zal vooral worden gesteund door het herstel op Wall Street donderdagavond. Beleggers zullen het moeten doen met weinig bedrijfsnieuws, er zullen vandaag geen macrocijfers bekend gemaakt worden.

In het nieuws

Vanochtend maakte Pharming zijn derdekwartaalcijfers bekend, deze cijfers kwamen uit op een nettoverlies van 6,4 miljoen euro in het derde kwartaal, wat een toename van 45 procent is tegen een jaar eerder. De voornaamste reden van het nettoverlies is de kostenstijging van Pharmings belangrijkste medicijn, Rhucin. LogicaCMG zal vanavond de betaalbaarstelling van het interimdividend toelichten, bekend is al dat de automatiseerder 3,3 eurocent per aandeel uitkeert.

Amerika en Azië

Op Wall Street sloot de Dow Jones index op 13.888,96 punten, een miniem verlies van 0,03 procent. De S&P 500 leed eveneens een klein verlies van 0,08 procent. Techbeurs Nasdaq sloot wel in het groen en klom 0,24 procent.

De Nikkei-index deed het veel slechter en verloor 1,71 procent. De Hang Seng daarentegen won 0,57 procent.

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.