Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fugro verwerft opdracht in Italie

Fugro verwerft opdracht in Italie
18 okt 2007 om 10:31

Fugro heeft de opdracht gekregen voor een gedetailleerd onderzoek in de Middellandse Zee, om de beste route te bepalen voor de GALSI gaspijpleiding. De leiding gaat lopen van Algerije naar het zuiden van Sardinië en van het noorden van Sardinië naar het vasteland van Italië.

De opdrachtsom bedraagt circa 18 miljoen euro. Het werk gaat onmiddellijk van start. Het onderzoek op zee zal naar verwachting tot april 2008 plaatsvinden. Het project wordt eind juli 2008 afgerond.

Het onderzoek bestaat uit geofysisch en hydrografisch onderzoek door Fugro’s surveyschip ‘Geo Prospector’ en de inzet van een AUV (Autonomous Underwater Vehicle), alsmede uit geotechnisch onderzoek door twee schepen. Het project behelst tevens onderzoek van de vier locaties waar de leiding aan land komt.

De pijpleiding wordt 529 kilometer lang en ligt in waterdieptes tot 2.850 meter. Opdrachtgever is de joint venture Galsi S.p.A., bestaande uit Sonatrach, Edison, Enel,Wintershall, Hera en de Sardinische onderneming Sfirs. Vanwege het brede dienstenpakket voor dit project worden zo’n negen werkmaatschappijen van Fugro bij dit werk betrokken.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.