Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Britse brouwer niet blij met bod Heineken

Britse brouwer niet blij met bod Heineken
18 okt 2007 om 10:43

De Britse brouwer Scottish & Newcastle (S&N) heeft het aanstaande bod van het te formeren consortium van Heineken en Carlsberg alvast scherp veroordeeld. “Het overnamebod, dat als doel heeft ons bedrijf op te splitsen, is onaangekondigd en niet welkom”, aldus S&N in haar persbericht van vandaag.

“S&N heeft vertrouwen in de toekomst als zelfstandige onderneming. We raden aandeelhouders met klem aan om geen actie te ondernemen, verdere aankondigingen volgen als de tijd daar rijp voor is”. Formeel is S&N nog niet op de hoogte gebracht van eventuele overnameplannen, zo werd vandaag door de leiding van het bedrijf bevestigd.

Heineken en Carlsberg maakten gisteren bekend een consortium te willen vormen om een bod op Scottisch & Newcastle te kunnen doen. Het zou om een volledige overname gaan, geheel in contanten. Carlsberg zou het belang in Frankrijk en Griekenland overnemen. Heineken is van plan  zich bezig te gaan houden met de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.