Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs opent in het groen

Amsterdamse beurs opent in het groen
11 okt 2007 om 09:01

Op het Damrak zullen de borden in het groen openen. De handel zal vooral worden gesteund door de koerswinsten in het Verre Oosten en de Amerikaanse futures. Wall Street zal vandaag dan ook naar verwachting hoger openen. Rond half 3 zullen in Amerika enkele cijfers bekend gemaakt worden; de handelsbalans van augustus, im- en exportprijzen van september en de wekelijkse werkloosheidaanvragen.

In het nieuws

Beursbedrijf Euronext liet gisteren weten dat na sluiting van de beurs het fonds ABN AMRO uit de index zal verdwijnen, nadat de overname door het consortium gisteren werd afgerond. Grote partijen zullen zich dan ook moeten herpositioneren, ING en Fortis zullen hier naar verwachting van profiteren. Dico maakt vandaag zijn agenda bekend voor de BAVA 29 oktober 2007. Hunter Douglas maakte daarnaast bekend NBK over te nemen, een Duitse fabrikant van terracotta gevelbekleding.

Amerika en Azië

Op Wall Street sloot de Dow Jones index op 14.078,69 punten, een daling van 0,61 procent. Techbeurs Nasdaq klom 0,27 procent, de S&P 500 daalde, nadat het gisteren een record neerzette, met 0,17 procent.

De Nikkei-index deed het beter en pakte een mooie winst van 1,64 procent. Ook de Hang Seng deed het goed en won 1,46 procent.

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.