Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lichtgroene ochtendsessie verwacht

Lichtgroene ochtendsessie verwacht
5 okt 2007 om 08:53

Er worden vanochtend geen grote uitslagen in beursland verwacht. Een gebrek aan leidend bedrijfsnieuws en de afwachtende houding van beleggers, ten aanzien van de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers later vandaag, houden de AEX geketend. Mogelijk trekt zwaargewicht Shell, dankzij stijgende olieprijzen, de graadmeter iets omhoog.

In het nieuws

Ahold heeft een schikking getroffen met voormalig topman Cees van der Hoeven. Het supermarktconcern en van der Hoeven lagen in de clinch om de rol van de topman in het boekhoudschandaal. Het consortium, waarvan vandaag om 15:00 uur de aanmeldingstermijn voor de overname van ABN AMRO afloopt, lijkt het pleit te hebben beslecht. Diverse media melden dat het bankentrio voldoende steun heeft gekregen om ABN AMRO over te nemen.

 

Mecom heeft de aanmeldingstermijn op het bod op Wegener tot 19 oktober verlengd. Ulysses  meldde het bod op Univar gestand te doen. Van het lokale front kwam het bericht dat de verkoop van het Formule-1 team van Spyker aan Orange India Holdings (Mol en Mallya) nu definitief rond is. Op de BAVA van Dico, vanmiddag om 14:00 uur, wordt vuurwerk verwacht, aangezien grootaandeelhouder Frans Faas vindt dat de top van de onderneming haar biezen moet pakken.

Amerika en Azië

Op Wall Street kwam de Dow Jones uit op 13.974,31 punten, een zeer bescheiden plus van 0,04 procent. De Nasdaq en de S&P 500 deden het iets beter, beiden sloten 0,2 procent hoger. De Nikkei index schakelde van groen naar rood in het slotuur: min 0,16 procent. De Hang Seng doet het onverminderd goed en pluste 2,63 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.