Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Ophef op BAVA Getronics

Ophef op BAVA Getronics
3 okt 2007 om 09:58

Getronics kondigde in een persbericht aan, dat tijdens de Buitengewone Vergadering voor Aandeelhouders het merendeel van de aandeelhouders toegestemde met het openbare bod op alle uitstaande aandelen en converteerbare obligaties. Getronics informeerde zijn aandeelhouders tijdens de vergadering over de voortgang van de overname.

 

Het bestuur

Op de BAVA werd bevestigd dat het bestuur en de Raad van Commissarissen, op de dag waarop openstaande aan- en verkoopposities in geld en stukken worden verrekend, zullen opstappen. Dit zodat het nieuwe bestuur na de samensmelting aan een sterke positie op de markt kan werken.

 

KPN stond nooit op het lijstje

Verscheidene media meldden dat KPN aanvankelijk helemaal niet op het lijstje van mogelijke overnamekandidaten van Getronics stond. Nadat gesprekken met een Amerikaanse partij op niks uitliepen, zag het bestuur de tijd rijp om de markt verder te verkennen. ‘Opgaan in KPN was altijd nog een optie’ aldus President Commissaris Marius Minderhoud van Getronics.

 

Ophef tijdens de vergadering

Volgens de Telegraaf was er een hoop commotie rond de prestaties en de vertrekpremie van topman Klaas Wagenaar. Enkele aandeelhouders gaven aan dat Wagenaar de vertrekpremie niet verdiende en stelden de vraag of de topman zijn "onverdiende" vertrekpremie terug wil geven. Minderhoud verdedigde Wagenaar door te zeggen dat de vertrekpremies van het bestuur in de ogen van de Raad van Commissarissen redelijk zijn.

 

Het bod

Vorige maand maakte de dochteronderneming van KPN, ICT Services, officieel bekend dat het Getronics zou gaan overnemen. Er werd een bod van 6,25 euro per stuk in contanten uitgebracht op alle gewone aandelen van Getronics. Dit bod was inclusief enig te betalen dividend over het boekjaar 2007.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.