Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

OPG doet wederom overname

OPG doet wederom overname
2 okt 2007 om 13:11

OPG kondigde vandaag aan JP Medical, een Nederlandse handelsonderneming in medische verbruiksartikelen, over te nemen.

 

JP Medical

JP Medical is actief op de zorginstellingenmarkt (zieken- en verpleeghuizen) en heeft vooral een sterke positie op het gebied van proceduresets en -trays voor gebruik in onder andere operatiekamers en verpleeghuizen. Deze acquisitie versterkt de positie van Medeco, het onderdeel van OPG dat actief is op de instellingenmarkt.

JP Medical heeft circa 40 medewerkers in dienst en is gevestigd in Oss. De onderneming is actief in Nederland en sinds 2006 ook in België. De omzet bedroeg in 2006 12,7 miljoen euro waarvan ruim 80 procent in Nederland werd gerealiseerd. OPG verwerft de onderneming van de huidige algemeen directeur en enkele private investeerders. Over de overnamesom worden geen mededelingen gedaan.

 

Toelichting

Marcel van den Broek, directielid van OPG Groep: "Wij zien voldoende synergievoordelen met de bestaande activiteiten van Medeco op het gebied van inkoop, logistiek en administratie. Met deze acquisitie voegen wij daarnaast een nieuw specialisme toe aan ons assortiment, waarmee onze positie als leverancier van totaaloplossingen verder wordt versterkt. Met de acquisitie verwerft Medeco bovendien een positie in België, die verder kan worden uitgebouwd met de bestaande Medeco producten."

Vorige maand rondde OPG ook al de acquisitie van DiabetConcept op de Duitse markt af.

 

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.