Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Philips wil milieubewust ondernemen

Philips wil milieubewust ondernemen
25 sep 2007 om 11:00

Het elektronicaconcern Philips kondigt vandaag aan het ambitieuze plan te hebben in 2012 ongeveer 30 procent van de omzet te willen genereren uit milieuvriendelijke producten. In 2006 was dit nog 15 procent van de omzet. Philips wil dit gaan realiseren met het zogeheten EcoVision programma. Het concern gaat zijn investeringen in milieuvriendelijke innovaties in de komende vijf jaar verdubbelen tot 1 miljard euro. Philips wil zelf 25 procent zuiniger en efficiënter met energie omgaan. Verder roept het concern zijn medewerkers op ook een steentje bij te dragen en rekening de houden met het milieu.

 

CEO Philips

Gerard Kleisterlee, bestuursvoorzitter van Philips, schrijft in een brief aan zijn werknemers: ''Wij geloven dat grote veranderingen klein beginnen. Iedereen dient een steentje bij te dragen aan het welzijn van onze planeet. Verder zijn we overtuigd van het feit dat bedrijven die de principes van een groeiende economie, als het milieu, scherp in de gaten houden de winnaars van de toekomst zullen zijn. Die ondernemingen zullen ook op de lange termijn waarde creëren voor werknemers, klanten, partners en aandeelhouders”.

 

Philips lijkt op de goede weg te zijn nadat het electronicaconcern eerder deze maand al aankondigde een reorganisatie te willen doorvoeren, om het concern zo slagvaardiger te maken. Philips zou het aantal divisies terug willen brengen naar drie kernonderdelen: medische-, verlichtings- en consumentenproducten.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.