Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BAM past winstverwachting aan

BAM past winstverwachting aan
25 sep 2007 om 11:00

Bouwer BAM heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van de Amerikaanse werkmaatschappij Flatiron Construction Corp. aan Hochtief AG, gevestigd te Essen, Duitsland. Zowel de raad van commissarissen van Hochtief, als de raad van commissarissen van BAM heeft ingestemd met de transactie.

 

Verkoopprijs

Hochtief zal alle aandelen van Flatiron verwerven voor een bedrag in contanten van circa 172 miljoen euro (USD 243 miljoen). BAM realiseert bij verkoop – na aftrek van kosten en voorzieningen – een boekwinst van circa 70 miljoen euro. De verkoop past binnen de Strategische agenda 2007 – 2009, die BAM eind vorig jaar heeft bekendgemaakt. Een van de beleidslijnen hierin is versterking van de Europese basis van de Groep, zoals blijkt uit de overname van onder meer de Belgische projectontwikkelaar Kairos en de Belgische infrabouwer Betonac.

 

Aanpassing winstverwachting 2007

Rekeninghoudend met de verkoop van de Amerikaanse dochtermaatschappij verwacht Koninklijke BAM Groep over 2007 een omzet te behalen van ruim 9 miljard euro en een nettowinst van ten minste 296 miljoen euro. In deze nettowinst is bovengenoemde boekwinst van circa 70 euro miljoen en de operationele winst van Flatiron tot en met het derde kwartaal 2007 begrepen.

 

Profiel Flatiron

Flatiron Construction is werkzaam in de Noord-Amerikaanse inframarkt en is gespecialiseerd in ontwerp en bouw van infrastructurele projecten. Flatiron kan zich rekenen tot de vijf grootste bruggenbouwers van de Verenigde Staten. De onderneming telt circa 1.700 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Longmont, nabij Denver, Colorado. Flatiron behaalde over 2006 een omzet van 496 miljoen euro.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.