Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Chemieconcern DSM breidt uit

Chemieconcern DSM breidt uit
21 sep 2007 om 10:10

Het chemieconcern DSM maakte vandaag bekend een nieuwe fabriek voor watergedragen emulsieharsen in Waalwijk te bouwen. De watergedragen emulsies die in de nieuwe fabriek worden geproduceerd zullen op de markt worden gebracht door DSM NeoResins+. De fabriek komt eind 2008 in bedrijf. De totale investeringskosten bedragen ongeveer 30 miljoen euro.

 

Locatie

De nieuwe fabriek wordt gebouwd op de bestaande productielocatie van DSM NeoResins+ in Waalwijk, waar voornamelijk speciale producten worden gemaakt zoals acrylemulsies, acrylparels en urethaanharsen.

Wereldwijde groei

Binnen deze groep producten verwacht DSM met zijn watergedragen emulsies de komende jaren wereldwijd een groei van 7 procent te kunnen realiseren. De producten worden verkocht in de voor DSM belangrijke coatingsegmenten voor meubel- en interieurbouw, decoratieve toepassingen, industriële houtverven en de grafische industrie. DSM verwacht gezien de toekomstige regelgeving met betrekking tot vluchtige organische stoffen een versnelde groei.

 

Milieuvriendelijk

De watergedragen emulsies van DSM voldoen aan alle aangekondigde regelgeving en vormen een goed alternatief voor minder milieuvriendelijke harsen op oplosmiddelbasis bij dezelfde hoge prestaties en duurzaamheid, zo meldt DSM.

 
Strategie

"Deze uitbreiding past perfect in DSM’s strategie. Met deze investering onderstrepen wij onze sterke betrokkenheid bij de verfsector en de grafische industrie en geven we blijk van ons vertrouwen in het succes van onze innovatiepijplijn", aldus Nico Gerardu, lid van de Raad van Bestuur van DSM en verantwoordelijk voor het cluster Performance Materials.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.