Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

RT sluit nieuwe overeenkomst

RT sluit nieuwe overeenkomst
5 sep 2007 om 14:28

RT Company maakt vandaag middels een persbericht melding van het feit dat het een nieuwe overeenkomst heeft gesloten inzake de overname van Vivenda. RT Company is voornemens om alle uitstaande aandelen in het kapitaal van Vivenda, haar 100 procent deelneming Esto BV en haar 100 procent deelneming Vivenda Magazine BV te verwerven voor een koopprijs van 7,5 miljoen euro.

 

De koopsom

De koopsom die door RT Company zal worden betaald, wordt verrekend met de stortingsplicht die De Groote Zandschulp heeft op de aan haar nieuw uit te geven aandelen RT Company ter waarde van 7,5 miljoen euro tegen een uitgiftekoers die zal worden gebaseerd op de gemiddelde slotkoers twintig handelsdagen voorafgaand aan de overdrachtsdatum. In het kader van het toelaten tot de handel van deze effecten op Eurolist

 

Vervallen eerdere overeenkomst

De eerder gesloten overeenkomst van 13 april komt met deze nieuwe overeenkomst te vervallen. De Groote Zandschulp draagt de volgende redenen aan om de overeenkomst te ontbinden:

1) De beurskoers van de aandelen RT Company is significant gedaald;

2) vanwege de lage beurskoers ontbreekt de zakelijke grondslag om enige vergoeding voor de overdracht van de converteerbare lening te betalen;

3) de (te) lange duur van het gehele overnameproces waaronder het uitbrengen van een prospectus. De converteerbare lening wordt met ingang van 5 september eveneens beëindigd zonder dat enige vergoeding zal worden betaald.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.