Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bod op Univar besproken

Bod op Univar besproken
4 sep 2007 om 13:31

Univar maakte vandaag bekend dat het vandaag een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft gehouden waarbij het recentelijk gemaakte bod op Univar door Ulixes B.V. werd besproken en overwogen. Ulixes wordt gecontroleerd door fondsen die worden beheerd en geadviseerd door CVC Capital Partners (CVC).

 

De biedprijs

De biedprijs van 53,50 euro per aandeel op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in Univar N.V. vertegenwoordigt een premie van 37,3 procent ten opzichte van de slotkoers van het gewone aandeel op 6 juli 2007. Het vertegenwoordigt een EV/ebitDA verhouding ('multiple') van 10,0 en een EV/ebit verhouding (multiple) van 11,9, gebaseerd op de pro forma 2006 cijfers die de resultaten van CHEMCENTRAL combineren met de resultaten van Univar in 2006.

 

Het bod

Het bod vertegenwoordigt tevens een veronderstelde intrinsieke waarde van 1,6 miljard euro en een ondernemingswaarde van 2,6 miljard euro. Om de toekomstige belangen van de stakeholders van Univar zeker te stellen heeft CVC bepaalde toezeggingen gedaan op strategisch en sociaal niveau zoals reeds uiteengezet in het biedingsbericht.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.