Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bernanke kan beurs niet inspireren

Bernanke kan beurs niet inspireren
31 aug 2007 om 17:42

Het Damrak heeft een deel van de opgebouwde winst in het sluitingsuur moeten prijsgeven. FED-voorzitter Ben Bernanke kwam niet met de gehoopte toespeling op een renteverlaging, waardoor beleggers voor het weekend nog snel cashten. Het positieve sentiment, dat gevoed werd door het bericht dat de Amerikaanse regering burgers die in de problemen zijn gekomen met de betaling van hun hypotheek gaat helpen, was echter niet geheel verdwenen. De AEX sluit 0,84 procent hoger op 522,04 punten. De AMX wint 1,19 procent.

In het nieuws

Wederom een stortvloed aan bedrijfsnieuws vandaag, voornamelijk in de vorm van bedrijfscijfers. Voorbeurs kwamen TKH, Vopak, Draka, Corio, en ICT automatisering met halfjaarcijfers. Eurocommercial Properties maakt haar jaarcijfers bekend. Verder presenteerden Batenburg Beheer en Gouda Vuurvast gisteravond nabeurs hun resultaten.

Verder bedrijfsnieuws kwam van Getronics (hernieuwde kredietfaciliteit) en BAM (verkoop 8 panden). Spyker zou vanochtend met cijfers komen, maar heeft dit zonder een reden te geven tot vanavond nabeurs uitgesteld.

Stijgers en Dalers

De AEX laat zich omhoog slepen door Royal Dutch Shell (1,54%), dat profiteert van een hogere olieprijs. Mede-zwaargewicht Arcelor Mittal neemt een Duits gasbedrijf over en staat aan kop: plus 2,46 procent. Vedoir doet het ook uitstekend met een plus van 2 procent. Corporate Express start een kostenbesparingsprogramma en staat onderaan: -1,56 procent.

Europa en Amerika

De CAC40 (+0,93%) laat een vergelijkbaar beeld zien als de AEX, de Duitse DAX doet het ronduit goed: plus 1,55 procent. In New York is de Dow Jones goed uit de startblokken gekomen: een winst van 0,74 procent op 13.337,09 punten in de openingsuren. De Nasdaq plust 0,88 procent en de S&P 500 staat 0,61 procent in het groen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.