Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meer omzet en minder winst voor Ctac

Meer omzet en minder winst voor Ctac
30 aug 2007 om 09:20

Ctac zag in het eerste halfjaar van 2007 haar nettowinst dalen met 20 procent tot 0,7 miljoen euro. De omzet steeg echter met een kwart naar 22,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daalde licht van 1,6 naar 1,5 miljoen euro.

Prognoses

Ctac verwacht voor geheel 2007 een omzetgroei van 35-40 procent. De marktvooruitzichten voor de Nederlandse en Belgische markt blijven naar eigen zeggen goed. Met sterke marktposities en het Powerhouse business model ziet de automatiseerder uitstekende groeikansen op zowel de korte als lange termijn. Het aantal werknemers steeg het afgelopen jaar dan ook met 23 procent.

Reactie

Wil Huijben, Voorzitter Raad van Bestuur: "Ctac maakt al een aantal jaren een sterke groei door waar de hele organisatie met recht trots op kan zijn. Ook in het afgelopen halfjaar heeft zich dit vertaald in een verdere toename van de omzet met 24%. De winstgevendheid was licht lager vergeleken met die over de eerste helft van 2006. Dit is met name te wijten aan een lagere efficiency en noodzakelijke extra investeringen en inspanningen die worden gepleegd in het kader van de aanhoudend sterke groei van onze organisatie en de integratie van nieuwe bedrijfsonderdelen."

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.