Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ahold komt met karrevracht aan nieuws

Ahold komt met karrevracht aan nieuws
30 aug 2007 om 08:45

Ahold heeft in het tweede kwartaal van 2007 een nettowinst geboekt van 2,2 miljard euro. Een forse stijging ten opzichte van de 0,2 miljard euro van 2006. De stijging is te danken aan de verkoop van US Foodservice en de Poolse activiteiten. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 291 miljoen euro, weliswaar 11 miljoen euro lager dan in dezelfde periode vorig jaar, maar hoger dan verwacht.

Reactie

John Rishton, CFO en waarnemend President en CEO van Ahold: "Uit deze resultaten blijkt dat wij gestage voortgang boeken met onze strategie van winstgevende groei. Vooral belangrijk is dat ons Value Improvement Program bij Stop & Shop en Giant-Landover nog steeds op schema ligt en de klantperceptie van de prijzenverlagingen blijft verbeteren.

Aandeleninkoop

Ahold kondigde vandaag ook aan nog eens 1 miljard euro aan haar aandeelhouders terug te geven. Dit geld komt vrij door de verkoop van US Foodservice en de Poolse activiteiten. Ahold zal de teruggave doen middels de inkoop van eigen aandelen. Ahold gaat zodoende, mede dankzij de eerder afgeronde omgekeerde aandelensplitsing, in totaal 4 miljard euro uitkeren.

Beëindiging notering NYSE

Ahold heeft het voornemen om de notering aan de New York Stock Exchange te beëindigen. Dit naar eigen zeggen om de kosteneffectiviteit van de onderneming te verbeteren door vermindering van de complexiteit, zonder daarbij af te doen aan de integriteit van de governance- en beheersingsprocessen. Ahold blijft in de Verenigde Staten haar American Depositary Receipts (ADR’s) verhandelen op de over-the-counter (OTC) markt.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.