Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Spectaculaire beursdag voor Damrak

Spectaculaire beursdag voor Damrak
29 aug 2007 om 17:33

De AEX index is vandaag als een jojo op en neer gegaan. Waar de graadmeter in de openingsuren hard onderuit klapte (-2%), herstelde de index zich wonderwel tegen het middaguur. Rond drieën stond de AEX op een winst van bijna een half procent. Uiteindelijk dook de AEX nogmaals onder het startniveau, om vervolgens een eindsprint in te zetten. De hoofdgraadmeter van de beurs van Amsterdam won 0,58 procent op 510,94 punten, de Midkap pluste 0,3 procent.

In het nieuws

Heineken kwam voorbeurs met halfjaarcijfers en moest haar winstdaling bekopen met een koersval van 1,8 procent. Ook SBM Offshore (-2,9%), dat gisteravond met cijfers naar buiten trad, la er niet goed bij. Beleggers vinden de uitgesproken verwachtingen teleurstellend. Verder waren er vandaag nog een rits bedrijven (Getronics, LogicaCMG, AMT, Stern en Blue Fox) die hun halfjaarcijfers publiceerden.

ABN Amro belegt een BAVA om de situatie rondom de mogelijke overname te bespreken, Fortis zou volgens bronnen al binnen anderhalve week een kapitaalverhoging van circa 13 miljard euro willen plaatsen, teneinde ABN over te kunnen nemen.

Stijgers en Dalers

Uitzender Vedior (3%) sloot de rij binnen de AEX, Branchegenoten Randstad (-1,3%) en Midkapper USG People (-3,2%) zakten eveneens. Zwakke groeicijfers van de Belgische uitzendmarkt liggen hieraan ten grondslag. Arcelor Mittal stond weer eens aan kop met een plus van 2,2 procent. Lokaal verloor Spyker 7 procent, de AFM heeft het verlies van gisteren echter wel nietig verklaard wegens onjuiste berichtgeving.

 

Europa en Amerika

Koopjesjagers op Wall Street zorgden voor een positief sentiment, waar de Europese beurzen van profiteerden. Gisteravond kondigde de FED ook nog eens aan dat, mocht de economische groei ten gevolge van de kredietcrisis gevaar lopen, de rente wederom wordt verlaagd. De DAX (+0,12%) en de CAC40 (+0,73%) profiteerden zogezegd.

Op Wall Street won de Dow Jones in de openingsuren 0,8 procent op 13.144 punten. De Nasdaq (+1,1%) en de S&P 500 (1,05%) deden leuk mee.

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.