Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Blue Fox voert overnamegesprekken

Blue Fox voert overnamegesprekken
29 aug 2007 om 10:08

Blue Fox heeft vandaag tijdens de presentatie van haar halfjaarcijfers bekendgemaakt verkennende gesprekken te voeren met mogelijke strategische partners. De onderneming staat er nu, mede door de herfinanciering, heel anders voor dan een jaar geleden en er zal naar eigen zeggen in de tweede helft van 2007 dan ook een zorgvuldige afweging gemaakt kunnen worden ten aanzien van mogelijke samenwerking met een strategische partner.

Blue Fox heeft, na jaren van dalende omzet in de textiel en mode industrie, een stabiele omzet laten zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet over de eerste helft van 2007 is met € 18,2 miljoen op hetzelfde niveau als in de eerste helft van 2006 (H1 2006: € 18,3 miljoen), indien de vergelijkende cijfers worden gecorrigeerd voor de desinvesteringen die vanaf de tweede helft van 2006 hebben plaatsgevonden. De nettowinst kwam uit op 5,8 miljoen euro, tegenover een nettoverlies van 3,5 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Blue Fox heeft de eerste helft van 2007 afgesloten met een bedrijfsresultaat van € 0,3 miljoen negatief (H1 2006: € 3,0 miljoen negatief). Hoewel dit een significante verbetering is, blijft het bedrijfsresultaat over de eerste zes maanden van 2007 hiermee licht negatief. Er zijn in de eerste helft van 2007, conform de investeringsplannen aanzienlijke investeringen in de ontwikkeling van de Microsoft ERP-software gedaan die hebben geleid tot het tekenen van het fase-2 contract met Microsoft.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.