Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Shell sluit overeenkomst in Scandinavie

Shell sluit overeenkomst in Scandinavie
27 aug 2007 om 15:57

Shell wil samen met Reitan Group een nieuw merk introduceren bij 269 tankstations in Scandinavie. Dit werd vandaag bekend gemaakt.

 

De formule

Reitan group is de eigenaar van winkelketen 7-Eleven. De overeenkomst houdt in dat de tankstations naast de (premium) brandstoffen van Shell ook het assortiment van de winkels van 7-Eleven gaan aanbieden. Van de 269 stations zijn er 91 XY in Noorwegen, 66 XY in Denemarken en 112 Shell tankstations in Zweden. De YX stations die onder het contract vallen, zijn in handen van het Amerikaanse Reitan en worden omgebouwd tot Shell-stations. De winkels van deze statins krijgen de naam 7-Eleven.

 

De toelichting

Volgens Shell 'zal de regeling Shell en Reitan de mogelijkheid geven zich te richten op de kern van hun activiteiten en deze uit te breiden in de regio Scandinavie.' Op de lange termijn wil 7-Eleven de groote convenience company in Europa worden. Shell daarentegen ziet de samenwerking als een goed voorbeeld hoe de oliemaatschappij meer winstgevendheid wil creeren via voorwaarste integratie.

 

Bron: koersalarm.nl

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.