Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak gaat vanochtend hoger van start

Damrak gaat vanochtend hoger van start
27 aug 2007 om 08:58

De Amsterdamse beurs zal vanochtend waarschijnlijk hoger van start gaan. De beurs wordt geleid door een hoger slot afgelopen vrijdag in New York en de positieve stemming op de Aziatische beurzen. Voor de beleggers is er verder ook weinig nieuws voor handen. Wellicht het belangrijkste cijfer van vandaag is wanneer om 16.00u wordt bekend gemaakt hoeveel huizen er in de maand juli zijn verkocht in Amerika. Dit cijfer geeft een belangrijke indicatie van de ontwikkeling op de hypotheekmarkt. In Nederland (en Frankrijk) maakte vastgoedfonds Rodamco Europe vandaag voorbeurs de halfjaarcijfers bekend. Het concern realiseerde een nettowinst van 1,14 miljard euro, en liet weten zijn doelstellingen voor dit jaar ongewijzigd te laten. Tot slot is er vanochtend om 10.00u een buitengewone aandeelhoudersvergadering van Stork. Hierin zal het overnamebod van Candover worden besproken.

 

Amerika en Azie 

Op Wall Street sloot de Dow Jones-index afgelopen vrijdag op 13.378,87 punten. Een winst van 1,1 procent. De S&P500 steeg eveneens met 1,1 procent waar de techbeurs Nasdaq 1,4 procent won. De positieve stemming onder de Amerikaanse beleggers ontstond doordaat enkele marcocijfers hoger uitvielen dan waarop was gerekend.

 

In Azie staat de Nikkei-index op een winst van 0,32 procent en de Hang Seng in Hong Kong op een winst van bijna 2 procent.

 

Bron: koersalarm.nl

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.