Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX na groene dag terug bij af

AEX na groene dag terug bij af
27 aug 2007 om 17:35

Op het Damrak levert de AEX de 's ochtends opgebouwde winst weer in. Amerika was zoals zo vaak de veroorzaker van een scherpe koersschommeling aan het einde van de handelsdag. Wel wint de hoofdgraadmeter van de Amsterdamse beurs voor de zevende keer op rij, waarmee de koersval van eind juli/begin augustus voor de helft ongedaan is gemaakt. De AEX index sluit met een bescheiden winst van 0,07 procent op 518,48 punten. De Midkap volgt zijn grote broer: plus 0,09 procent.

In het nieuws

Rodamco presenteerde voorbeurs haar halfjaarcijfers. Het vastgoedfonds werd aanvankelijk beloond met een winst van 1 procent, maar zakte daarna de gehele dag, om uiteindelijk anderhalf procent te verliezen. Boskalis won een contract Down Under en steeg met ruim 6 procent. Vanmiddag werd tevens bekend dat de Rotterdamse rechter een claim van ontevreden aandeelhouders van Arcelor tegen Arcelor Mittal heeft afgewezen.

Stijgers en dalers

Binnen de AEX waren er geen spectaculaire uitslagen. TomTom (+2,4%) en Ahold (+2%) deden het goed. Small Cap Grontmij was, naast Boskalis, de meest opvallende stijger. Het ingenieursbureau dikte zonder duidelijke reden ruim 5 procent aan.

Europa en Amerika

De tamme handel in Europa was mede te wijten aan de Londense beurs, die vandaag is gesloten. De CAC40 won een half procent, terwijl de DAX 0,16 procent in de min stond. Op Wall Street zijn beleggers de dag voorzichtig begonnen. Het aantal verkopen van bestaande huizen in juli daalde naar 5,75 miljoen. Mede dankzij dit cijfer staat de Dow Jones op dit moment op een verlies van 0,40 procent, 13.325,11 punten. De Nasdaq (-0,46%) en de S&P 500 (-0,58%) lopen in de pas.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.