Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse cijfers stuwen Damrak

Amerikaanse cijfers stuwen Damrak
24 aug 2007 om 17:05

Het Damrak sluit de week positief af. Nadat de index de hele dag rond de openingskoers had geschommeld, sprong de AEX op basis van cijfers uit Amerika bijna een half procent omhoog. Het aantal orders voor duurzame goederen is tegen de verwachting in met 5,9 procent gestegen en dat doet beleggers goed. Een renteverlaging door de FED lijkt nu voorlopig van de baan. Ook de huizenverkoop in de VS trok licht aan, waar op een daling was gerekend. De AEX stevent af op een winst van 0,72 procent, 518,45 punten. De AMX plust een bescheiden 0,32 procent.

In het nieuws

Beter Bed kwam voorbeurs met halfjaarcijfers. Het concern maakte fraaie winstcijfers bekend, toch verloor het aandeel, dankzij een ietwat sombere voorspelling voor de rest van 2007, ruim 5 procent. Ook het kleine fonds met misschien wel de mooiste bedrijfsnaam van het Damrak, Porceleyne fles, kwam met resultaten .

Stijgers en dalers

Arcelor Mittal staat er wederom goed bij. Het staalbedrijf en zwaargewicht binnen de AEX is koploper met een winst van 6,1 procent. Ook oliegerelateerde fondsen SBM Offshore (+3,7%) en Koninklijke Olie (+1,5%) deden het goed. Een stijgende olieprijs, veroorzaakt door de orkaan Dean, ligt hieraan ten grondslag. Verder waren er op het Damrak geen opzienbarende verschuivingen.


Europa en Amerika

In Frankrijk won de CAC40 bijna een half procent, waar in Duitsland de leidende DAX 0,15 procent moest inleveren. De Amerikaanse beurzen zijn, onder invloed van de goede macro-economische cijfers, redelijk gestart. De Dow stond na anderhalf uur handel op een plusje van 0,15 procent op 13.255,96 punten. De Nasdaq en de S&P 500 noteerden vrijwel onveranderd.

Bron: koersalarm.nl  

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.