Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hes Beheer ziet winst flink stijgen

Hes Beheer ziet winst flink stijgen
23 aug 2007 om 10:39

Hes Beheer heeft haar halfjaarcijfers gepubliceerd . De nettowinst van de onderneming steeg van 3,6 naar 5 miljoen. Een stijging van 38,9 procent. De winst per aandeel werd verhoogd van 0,41 naar 0,57 euro.

Winststijging

De winststijging is vooral te danken aan de forse resultaatverbetering bij het Rotterdamse dochterbedrijf EBS, dat een 7,5% hogere omzet behaalde. “Ook EMO, Rotterdam (31%-belang), OBA, Amsterdam (50%), OVET, Terneuzen (33,3%) en het Engelse NHBS (100%) bleven het goed doen”, aldus de onderneming.

De geconsolideerde omzet groeide met 5,1% tot 33,1 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg naar 5,6 miljoen euro, tegenover 4,2 miljoen euro in de eerste helft van 2006.

Prognose

Hes Beheer: “Het tweede halfjaar is goed van start gegaan. Op dit moment is de verwachting gewettigd dat de 10 miljoen euro-grens gehaald moet kunnen worden (nettoresultaat 2006: 8,8 miljoen euro). De vooruitzichten voor de middellange en langere termijn blijven eveneens goed. Deze verwachting is onder meer gestoeld op recente investeringen, waarmee de dienstverlening naar klanten wezenlijk werd uitgebreid en de operationele prestaties beduidend werden verbeterd.”

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.