Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fraaie cijfers baggeraar Boskalis

Fraaie cijfers baggeraar Boskalis
23 aug 2007 om 08:54

Boskalis kwam voorbeurs met goede halfjaarcijfers . De baggeraar zag de nettowinst meer dan verdubbelen: 78,8 miljoen euro tegen 37,8 miljoen euro vorig jaar. Daarvan bestond 20 miljoen euro uit eenmalige baten en belastingmeevallers. De omzet dikte 36 procent aan naar 756 miljoen euro. De orderportefeuille van Boskalis heeft een recordhoogte bereikt, er staat voor 2,6 miljard euro aan werk op de rol.

Boskalis profiteerde naar eigen zeggen van de voortdurende sterke vraag in de internationale baggermarkt, met goede marges en een stevige materieelbezetting, vooral van de grote sleephopperzuigers. Tevens plukte de onderneming de vruchten van zijn selectieve aannemingsbeleid, waardoor op enkele projecten bovengemiddelde marges konden worden behaald.

Reactie

Peter Berdowski, bestuursvoorzitter van Boskalis:
“We hebben uitstekende resultaten behaald, met een stevige materieelbezetting en goede operationele marges. Daarnaast hebben we geprofiteerd van ons selectieve marktbeleid, waarbij we inzetten op de krenten in de pap. Dit jaar hebben we enkele dikke krenten die extra marge brengen.”

Prognose

Voor geheel 2007 verwacht Boskalis, inclusief de bijzondere posten van
20 miljoen euro in het eerste halfjaar, een stijging van de nettowinst van ten minste 40 procent ten opzichte van 2006. Daarnaast wordt een hogere omzet verwacht die gepaard gaat met een hoge materieelbezetting en goede marges. Het investeringsniveau in 2007 zal circa 200 miljoen euro bedragen. Ook voor de langere termijn verwacht Boskalis een structureel hoog vraagniveau in de baggermarkt, breed gespreid in de wereld en over de diverse marktsegmenten.

Kernpunten

• Nettowinst ruim verdubbeld: € 78,8 miljoen
• Recordomzet € 756 miljoen: +36%
• Orderportefeuille historisch hoog: € 2,6 miljard
• Marges gestuwd door selectieve marktbenadering
• Structureel hoge marktvraag, breed gespreid in de wereld
• Vlootuitbreiding op schema

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.