Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX stabiel in het groen

AEX stabiel in het groen
23 aug 2007 om 17:34

Op het Damrak heeft het leeuwendeel van de aandelenkoersen de gehele dag in het groen gestaan. Na een voortvarende opening, kalfde de winst gedurende de dag gestaag af. De AEX hield uiteindelijk een plus van 0,28 procent over op 515,75 punten. Kleinere broer Midkap wint mede dankzij Boskalis 1,21 procent.

De ECB heeft wederom geld (40 miljard euro) in de economie gepompt. Het geld is ditmaal voor een periode van 3 maanden beschikbaar, in tegenstelling tot de eerdere noodkredieten, die dagen of weken liepen. De ECB hoopt de rust op de aandelenmarkten te doen terugkeren.

In het nieuws

De meest opvallende stijger was natuurlijk baggeraar Boskalis. Na goede halfjaarcijfers en de bekendmaking van een Australische order van 120 miljoen euro kon de onderneming in ieder geval vandaag niet meer stuk. Een ongekende stijging van 16,3 procent op 31,41 euro was het gevolg. Binnen de AEX waren er geen enorme koersverschuivingen.

Ook automatiseerder Unit 4 Agresso (+8,8%) werd beloond voor de goede cijfers, waar bouwbedrijf Heijmans (-3,6%) op de blaren moest zitten na zwakke resultaten. Ook technische groothandel Eriks en Hes Beheer kwamen met halfjaarcijfers. Nabeurs zullen uitgever Brill en de Telegraaf Media Groep (TMG) met cijfers komen.

Europa en Amerika

De Europese beurzen lieten een met de AEX vergelijkbaar beeld zien. Bescheiden, stabiele koerswinsten. De CAC40 won 0,62 procent, de Duitse DAX boekte 0,56 procent bij.

Op Wall Street zijn de beurzen gemengd aan de dag begonnen. Beleggers speculeren op een tweede verlaging van de rente door de FED, waarmee maar weer eens duidelijk wordt dat het nog steeds rommelt op de Amerikaanse beurzen. De Dow Jones opende positief, om direct weer wat in te leveren en vervolgens de weg omhoog weer te vinden. Op dit moment staat de Dow op een plusje van 0,21 procent, 13.264,25 punten. De Nasdaq is lichtrood gekleurd met een verlies van 0,23%. De S&P 500 stijgt 0,16 procent.

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.