Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ten Cate presenteert halfjaar cijfers

Ten Cate presenteert halfjaar cijfers
22 aug 2007 om 09:15

TenCate maakt vandaag bekend dat het een voortgaande sterke groei in bedrijfsresultaat boekte in tweede kwartaal. Een stijging van liefst 27 procent. De belangrijkste kerncijfers:

–  Omzet H1 2007: 426 mln (+7%; autonoom +9%)
–  Ebit H1 2007: 29,9 mln (+27%; autonoom +19%)
–  Ebit-marge 7,0% (H1 2006: 5,9%)
–  Nettowinst H1 2007: 19,4 mln. (+20%, gecorrigeerd voor resultaat op desinvesteringen)

Hierbij dient opgemerkt te worden dat de invloed van winstbijdrage van recente acquisities niet volledig zichtbaar zijn door herwaardering en hogere amortisatie/afschrijvingen (op grond van IFRS); het resultaat viel hierdoor 1,1 miljoen lager uit.

 

Verwachting tweede halfjaar 2007 

Sterk tweede halfjaar 2007 verwacht; een winststijging over geheel 2007 zal naar verwachting op ten minste 25 procent (gecorrigeerd voor resultaat op desinvesteringen) uitkomen.

 

Het tweede kwartaal uitgesplitst

De omzet in het tweede kwartaal steeg met 13 procent tot 235 miljoen euro. De omzetstijging werd vooral veroorzaakt door de zeer goede gang van zaken in de marktgroep TenCate Protective Fabrics. TenCate is op basis van nieuwe producten en haar technologische capaciteiten succesvol met veiligheidsweefsels, in het bijzonder voor het Amerikaanse leger (Gen 2 / Defender M). De omzet van de marktgroep TenCate Aerospace & Armour Composites bleef achter. Een belangrijk deel van de omzet van projectorders zal echter in de tweede helft van het jaar worden uitgeleverd. Bij de kunstgrasactiviteiten was sprake van aanloopkosten met betrekking tot de forse capaciteitsuitbreiding, die gepaard ging met logistieke aanpassingen in Nederland. TenCate Thiolon Middle East voldeed aan de verwachtingen en leverde een sterke bijdrage.
De Amerikaanse markt voor geosynthetics liet aan het eind van het kwartaal een licht herstel zien.

 

De winstbijdrage van de recente acquisities (Roshield en Mattex) in het tweede kwartaal werd gedrukt door de vereiste boekhoudkundige verwerking (IFRS). Enerzijds leidde herwaardering van overgenomen voorraden (eenmalig) tot druk op de marges. Anderzijds resulteerde de fair value-bepaling van (im)materiële vaste activa in 1,1 miljoen euro hogere amortisatie/afschrijvingen. Het bedrijfsresultaat steeg met 27 procent van 15,0 tot 19,0 miljoen euro. Autonoom was sprake van een stijging van 14 procent. De nettowinst in het tweede kwartaal (gecorrigeerd voor resultaat op desinvesteringen) steeg met 22 procent tot 13,3 miljoen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.