Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdam sluit de dag af met een fraaie winst

Amsterdam sluit de dag af met een fraaie winst
22 aug 2007 om 17:16

De Amsterdamse beurs zal de handelsdag met een mooie winst afsluiten. De AEX staat op dit moment op 513,29 punten. Een winst van dik anderhalf procent. De AMX noteert een nog iets fraaiere winst, 1.82 procent. De Amsterdamse beurs ging vanochtend goed van start, mede dankzij een gerucht uit Amerika. Volgens senator Cristopher Dodd zou de rente worden verlaagd. Hij merkte dit op nadat hij een onderhoud met Ben Bernanke had gehad.

 

Stijgers en dalers

In Amsterdam een groot aantal stijgers. Unibail-Rodamco was de grootste stijger in de AEX met 6,3 procent. TNT wint 3 procent vanwege overnamegeruchten. Enkele grote Amerikaanse branchegenoten zouden interesse hebben in de Nederlandse postbezorger. Arcelor Mittal wist te profiteren van de uitstekende cijfers die BHP Billiton, het grootste mijnbouwconcern ter wereld, presenteerde. Het aandeel van Arcelor stijgt met bijna 5 procent. Ten Cate, dat vandaag zelf cijfers presenteerde, wint ook flink, maar liefst 7,64 procent.

 

Veel dalers waren er niet, en als er al sprake was van koersverlies dan bleef dit beperkt. Van der Molen, DSM en Numico daalden allen, maar bleven onder de 1 procent verlies.

 

Europa en Amerika

In Europa staan de belangrijksten indices, evenals de AEX, op winst. De Cac40 noteert bijna 2 procent in het groen en de DAX dik 1 procent.

 

In Amerika staan de seinen op groen. De Dow Jones-index staat op 13.179,96 punten een winst van 0,68 procent. De S&P500 en de Nasdaq winnen respectievelijk 0,82 en 0,92 procent.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.