Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Onrustige dag met een kleine plus afgesloten

Onrustige dag met een kleine plus afgesloten
21 aug 2007 om 17:46

De Amsterdamse beurs heeft een onrustige dag achter de rug. Negatieve geluiden uit Duitsland zorgden voor een omslag in het sentiment. Enkele Duitse ondernemingen worden meegesleurd in de crisis in de Amerikaanse subprime markt en als gevolg hiervan daalde de ZEW-index. De AEX noteert nu 504,78 punten, een winst van 0,04 procent. De AMX doet het aanzienlijk slechter met 0,41 procent in het rood.

 

Stijgers en Dalers

De grootste stijgers in de AEX vandaag, zijn Arcelor Mittal en DSM. Het staalconcern had een hoogoplopend conflict met enkele van zijn aandeelhouders. Vandaag liet de AFM weten dat Arcelor niet in strijd met de regels heeft gehandeld en dat er geen opschorting van de handel zal plaatsvinden. Beleggers konden de uitspraak waarderen waardoor de koers ruim 2 procent steeg. De andere stijger was DSM. Het concern kon profiteren van het gerucht dat het Zwitserse Novartis een bod zou hebben uitgebracht op het Duitse Bayer. Het aandeel steeg met bijna 3 procent

 

Grootste verlieze vandaag in de AEX was Hagemeyer. Na een flinke winst gisteren, moest het vandaag 2,17 procent inleveren. Daarnaast werden de financials flink afgestraft. Tot slot werd midkapper Ordina afgestraft voor de vandaag gepresenteerde cijfers. Deze lagen lager dan analisten hadden voorzien en het gevolg was een verlies van dik 7 procent. 

 

Opvallend

Na een mooie rit, moest Pharming vandaag inleveren, bijna 5 procent. Een andere biotechonderneming, Octoplus, die de afgelopen tijd juist enkele klappen te verduren kreeg, wist daarentegen bijna 10 procent te winnen. De sector blijft uiterst volatiel. 

 

Europa en Amerika

In Europa een zelfde beeld als in Nederland; een goede start gevolgd door een mindere middag. De Franse Cac staat op 0,28 procent winst en de Duitse DAX op 0,25 procent verlies.

 

In Amerika staan de beurzen op een kleine winst. De Dow Jones-index staat op 13.141,10 punten, een winst van 0,15 procent. De Nasdaq en de S&P500 winnen respectievelijk 0,3 en 0,23 procent.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.