Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vopak sluit nieuwe lening af

Vopak sluit nieuwe lening af
2 aug 2007 om 09:39
Vopak maakt vandaag bekend dat het in samenwerking met een syndicaat van 12 internationale relatiebanken een doorlopende kredietfaciliteit (een zogenaamde 'revolving credit facility') in diverse valuta ter waarde van 1 miljard euro heeft afgesloten. De faciliteit zal worden gebruikt ter ondersteuning van de groeistrategie van Vopak.

Toelichting

Jack de Kreij, lid van de Raad van Bestuur en CFO van Vopak: ‘Deze kredietfaciliteit biedt de noodzakelijke flexibiliteit om onze ambities, voortkomend uit onze groeistrategie, ten uitvoer te brengen. De faciliteit maakt deel uit van onze algemene financieringsstrategie en is een opnieuw succesvol verlopen transactie na de meest recente uitgifte van 375 miljoen dollar in ‘US Private Placement Notes’ in mei van dit jaar. Met deze transactie hebben we onze kerngroep van relatiebanken uitgebreid naar 12 banken’.

De nieuwe ‘revolving credit facility’ heeft een initiële looptijd van 5 jaar met 2 verlengingsopties van ieder 1 jaar. Daarnaast is een optie tot verhoging van de faciliteit naar 1,2 miljard euro inbegrepen. Deze nieuwe faciliteit vervangt een kredietfaciliteit van 500 miljoen euro, die in juli 2005 was afgesloten en momenteel volledig vrij ter beschikking staat.

Het syndicaat van banken bestaat uit:

–  ABN AMRO, DBS Bank, JP Morgan en Rabobank als ‘Mandated Lead Arrangers’;
–  Citi, DnB NOR Bank, Fortis Bank, ING Wholesale Banking en Mizuho als ‘Arrangers’;
–  Banque LB Lux, BNP Paribas en Deutsche Bank als ‘Co-Arrangers’.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.