Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tele Atlas weer terug in de rode cijfers

Tele Atlas weer terug in de rode cijfers
31 jul 2007 om 08:54

Tele Atlas heeft in het tweede kwartaal van 2007een nettoverlies geleden van 1,2 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar geleden was dit nog een nettowins van 4,5 miljoen euro. Dit werd vandaag bekend gemaakt. Wel moet worden opgemerkt dat in die cijfers van vorig jaar een eenmalige belastingbate van 10,2 miljoen euro was opgenomen. De omzet groeide tot 72,8 miljoen euro, een stijging van 21 procent ten opzichte van de 60 miljoen euro van vorig jaar. Met name de omzet uit kaarten voor navigatieapparatuur voor in de auto nam toe, met 52 procent.

Recent werd bekend dat de Nederlandse producent van navigatiesystemen, TomTom, Tele Atlas wil overnemen (bod:21,25 euro per aandeel). Deze laatste kan nog niet inschatten welke effect de geplande overname van TomTom zal hebben op de resultaten over heel 2007. Hierom handhaaft de kaartenmaker dan ook zijn verwachtingen voor 2007, een omzet van 315 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat van 65 miljoen euro. Voorts verwacht Tele Atlas vanaf 2007 per jaar circa 20 procent aan omzetstijging te kunnen realiseren.

Bestuursvoorzitter Alain de Taeye ziet de toekomst van Tele Atlas in een markt die verandert in “een massamarkt voor digitale kaarten waarin tientallen miljoenen gebruikers dagelijks vertrouwen op de gegevens van Tele Atlas”. Voldoende groeiperspectief voor de kaartenmaker dus.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.