Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nedap boekt forse winststijging

Nedap boekt forse winststijging
30 jul 2007 om 20:58

Over de eerste helft van 2007 heeft de N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek, kortweg Nedap, de nettowinst toekomend aan aandeelhouders met 27% zien stijgen, van 5,0 miljoen euro een jaar geleden naar 6,3 miljoen euro dit jaar. Per aandeel kwam deze winst uit op 0,94 euro. Dit resultaat werd behaald bij een omzet (opbrengsten) van 72,4 miljoen euro, een stijging van 12% in vergelijking met de eerste zes maanden van 2006. Nagenoeg alle marktgroepen hebben bijgedragen aan deze autonome omzetstijging.

Financieel

Van de totale omzet van 72,4 miljoen euro had 47,4 miljoen euro betrekking op de eindgebruikersmarkt en 25,0 miljoen euro op de toeleveranciersmarkt. De bedrijfswinst is uitgekomen op 8,7 miljoen euro, 12% van de omzet, tegen 11% in de eerste helft van 2006.

Vooruitzichten

Het continue proces van het leveren van onderscheidend vermogen, het ontwikkelen van mogelijkheden voor nieuwe marktsegmenten en het werken aan de uitbreiding van de verkoopkracht bieden Nedap de mogelijkheden voor een goede opbrengst- en winstgroei. De praktijk heeft dit ook laten zien. Wij kunnen op dit moment geen redenen bedenken, en zien ook geen omstandigheden, die op langere termijn deze groei in gevaar zouden kunnen brengen. Wel kan deze innovatieve en ondernemende wijze van werken, mede door het sterk projectmatige karakter van vele opdrachten, op korte termijn voor sterk wisselende omzet- en winstschommelingen zorgen.
 

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.