Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

KPN maakt 649 miljoen winst

KPN maakt 649 miljoen winst
30 jul 2007 om 09:12

KPN maakt vandaag eerder dan bedoeld kwartaalcijfers bekend. Reden is de poging om Getronics in te lijven. 

Halfjaarcijfers geven aan dat KPN nog goed op koers ligt om aan de verwachtingen te voldoen:

Opbrengsten en overige baten in eerste halfjaar 0,8% gedaald naar EUR 5,9 miljard. Hiermee is het concern op koers om aan de verwachtingen te voldoen. De EBIDTA is in het eerste halfjaar gedaald met 0,9% naar EUR 2,5 miljard. De wint per aandeel bedraagt over deze periode EUR 0,37. 

Nederland, resultaten tonen veerkracht: 

KPN boekt uitstekende resultaten op het gebied van mobiel bellen en weet de positie op de markt van breedband en televisie te versterken. Het nettoverlies met betrekking tot nieuwe aansluitingen zwakt af.

Toelichting van Ad Scheepbouwer, CEO van KPN:

“Het doet mij genoegen te kunnen melden dat we een solide tweede kwartaal achter de rug hebben. De resultaten zijn overeenkomstig eerder uitgesproken verwachtingen. Vooral mobiel heeft het buitengewoon goed gedaan. Zowel in het buitenland als in Nederland. E-Plus was in Duitsland wederom de snelst groeiende operator en mobiel in Nederland kende een record groei. Samen met groei van nieuwe op internet gebaseerde diensten hebben deze ontwikkelingen gezorgd voor een compensatie van het verlies aan klanten in traditionele telefonie. Maar daar komt nu toch licht aan het eind van de tunnel. We hebben minder klanten verloren dan in het eerste kwartaal en met InternetPlusBellen kunnen we ook weer vooruit kijken. We zijn dan ook vol vertrouwen begonnen aan de tweede helft van het jaar.”

Opbrengsten: 

De opbrengsten en overige baten van de KPN-groep zijn in het tweede kwartaal van 2007 met 1,1% ofwel EUR 33 miljoen gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2006. Deze toename kan gedeeltelijk worden verklaard uit de verkoop van vastgoed, hetgeen heeft geresulteerd in een boekwinst van EUR 55 miljoen. Gecorrigeerd voor deze eenmalige bate en overige baten zijn de opbrengsten van de KPN-groep in het tweede kwartaal met 0,4% ofwel EUR 11 miljoen gedaald als gevolg van de afname van de vaste activiteiten van KPN in Nederland, die echter gedeeltelijk wordt gecompenseerd door de autonome groei van de activiteiten van Mobile International.

Bedrijfsresultaat:

Het bedrijfsresultaat van KPN bedroeg in het tweede kwartaal EUR 649 miljoen, een afname van 3,1% (EUR 21 miljoen) vergeleken met het tweede kwartaal van 2006. Het bedrijfsresultaat van Mobile International is daarentegen met EUR 29 miljoen gestegen, voornamelijk als gevolg van de gestage groei bij E-Plus. Het bedrijfsresultaat in Nederland viel EUR 37 miljoen lager uit doordat het verlies van aansluitingen een negatieve invloed bleef uitoefenen op de traditionele vaste spraakdiensten. Het bedrijfsresultaat werd tevens beïnvloed door de extra kosten van EUR 20 miljoen die KPN moest maken voor InternetPlusBellen en de versnelde afschrijving op het 2G-radionetwerk en de licenties van Telfort (EUR 72 miljoen). Dit Telfort-netwerk werd in het tweede kwartaal van 2007 uitgeschakeld.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.