Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdam sluit de week af in mineur

Amsterdam sluit de week af in mineur
27 jul 2007 om 17:13

De beurs van Amsterdam zal de week afsluiten in mineur. De Aex noteert 528,66 punten, een verlies van 0,82 procent. De AMX staat er iets slechter voor met een verlies van 0,92 procent. Vandaag maakte een aantal bedrijven hun kwartaalcijfers bekend. De reacties waren verdeeld.

Stijgers en dalers

Allereerst USG, de uitzender behaalde maar liefst 40 procent winst, maar bleef qua groei toch iets achter. Beleggers beloonden dit met een forse koerscorrectie. Het fonds noteert 10 procent in de min. Ook andere uitzenders werden mee naar beneden gesleurd. Vedior en Randstad verliezen ook dikke procenten. Binck maakte ook zijn cijfers bekend en liet zien dat het in een jaar tijd 50 procent meer klanten had binnengehaald. Tevens waren er geruchten over een mogelijke overname van concurrent Alex, nu nog eigendom van Rabobank. Tot slot OPG Groep waar de resultaten tegenvielen. Met name in Polen kende het bedrijf grote tegenvallers. Een van de weinige stijgers van vandaag was bouwer Heijmans, een winst van bijna 3 procent.

Europa

In Europa was het beeld niet veel anders. De Franse Cac staat op een verlies van 0,39 procent en de Duitse Dax op 0,82 procent.

Amerika 

In New York staat de beurs nipt in het rood. De Dow Jones-index noteert 13.461,14 punten, een verlies van 0,09 procent. De Nasdaq en de S&P500 verliezen respectievelijk 0,32 en 0,10 procent. De economische groei in het tweede kwartaal in Amerika leek goed te worden ontvangen. Het Bruto Buitenlands Product (BBP) in Amerika is met 3,4 procent gegroeid, wat boven verwachting is. 

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.