Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Groene beursdag in Amsterdam

Groene beursdag in Amsterdam
28 jun 2007 om 17:13

De AEX index eindigt vandaag met een winst van circa 0,9%. Zoals verwacht herstelde de beurs zich, na vier dagen slechts rode cijfers te hebben aanschouwt. Een teleurstellende opening van Wall Street kon de pret niet drukken.

De Dow Jones en de S&P 500 stonden na een uur handel op een licht verlies van 0,1%. De Nasdaq deed het beter: plus 0,2%. Amerikaanse beleggers wachten op het rentebesluit van de FED. Alhoewel er geen wijziging in het rentebeleid worden verwacht, licht FED-voorzitter Bernacke mogelijk een tip van de sluier op over de iets langere termijn.

Binnen de AEX was SBM Offshore, dankzij hogere olieprijzen en geruchten over nieuwe orders, de grote winnaar. Het fonds mocht 4,2% bijschrijven. Andere opvallende fondsen waren DSM (+2%), dat de winstgevendheid van haar vitaminetak wil gaan verhogen en Philips, dat zonder aanwijsbare reden tevens 2% hoger sloot. ING (-0,5%) verloor als een van de weinige hoofdfondsen.

Carlyle blies op het allerlaatste moment de beursgang van het Carlyle Capital Corporation (CCC) fonds af. De durfinvesteerder gaat de voorwaarden voor de beursgang aanpassen. Zeker is dat de introductieprijs wordt verlaagd. De verwachting is dat het CCC fonds volgende week wél wordt geintroduceerd.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.