Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DPA stoot Spaanse activiteiten af

DPA stoot Spaanse activiteiten af
28 jun 2007 om 09:17

DPA Flex Group heeft bekendgemaakt dat het een aantal maatregelen heeft genomen, teneinde haar resultaatontwikkeling voor 2007 een verdere impuls te geven. De eerdere maatregelen die zijn genomen werpen naar eigen zeggen hun eerste vruchten af, maar sluiten nog niet aan op het door DPA gewenste ambitieniveau.

Het besluit om te focussen op Nederland is volgens het detacheringsbedrijf mede ingegeven door het gebrek aan synergievoordelen. Het belang van de Spaanse activiteiten binnen de totale onderneming is klein in verhouding tot de daarvoor benodigde managementcapaciteit.

Om de efficiency van de bedrijfsvoering te vergroten heeft DPA besloten een nieuw besturingsmodel in te voeren, waardoor de organisatie de markt beter kan bedienen en een reductie van arbeidsplaatsen mogelijk is. Het reduceren van het aantal arbeidsplaatsen leidt het komende halfjaar tot een verlaging van de personeelskosten.

Om de herstructurering te financieren wordt er een voorziening getroffen van circa 750 duizend euro in het eerste halfjaar van 2007. DPA verwacht dat de herstructurering een besparing oplevert van circa 1 miljoen euro op jaarbasis.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.