Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Neerwaartse spiraal niet doorbroken

Neerwaartse spiraal niet doorbroken
27 jun 2007 om 16:43

De AEX gaat voor de vierde dag op rij in het rood sluiten. De index stevent af op een verlies van iets meer dan een half procent. Daarmee was het Damrak geen uitzondering in Europa, waar, op de DAX na (-1,2%), de beurzen vergelijkbare verliezen leden. Beleggers zijn bezorgd over de stroom van teleurstellende cijfers uit Amerika. Tevens wordt er uitgekeken naar donderdag, als de FED een besluit over de rente neemt.

Wall Street was wederom niet het zetje in de rug dat veel Europese beurzen goed kunnen gebruiken: De Dow Jones dook in de opening meteen 0,35% naar beneden. Schermenbeurs Nasdaq moest 0,1% terug en de Standard en Poor 500 verloor 0,15% in het eerste uur.

Positief lichtpunt binnen de hoofdgraadmeter was handelshuis Hagemeyer, dat ruim 2% aandikte. Ook uitzender Randstad deed het na berichten van een overname in Zwitserland goed: +1%. De 'financials' mochten wederom een stapje terug: ABN Amro (-0,5%), Aegon (-1,1%) en ING (-1%) stonden bij de verliezers. Onderaan bungelde fusiebedrijf Arcelor Mittal, de staalreus verloor maar liefst 2% van haar beurswaarde.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.