Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

SNS heeft uitgifteprijs bekend gemaakt

SNS heeft uitgifteprijs bekend gemaakt
22 jun 2007 om 09:22

SNS Reaal heeft vandaag een prijs van € 16,50 per aandeel aangekondigd voor de emissie van 21.212.121 nieuwe gewone aandelen. Stichting Beheer SNS REAAL heeft tevens meegedeeld 12.121.212 bestaande gewone aandelen te hebben verkocht voor een prijs van eveneens 16,50 euro. De bruto opbrengst van de emissie bedraagt voor SNS REAAL circa 350 miljoen euro. Voor Stichting Beheer SNS REAAL bedraagt de bruto opbrengst circa 200 miljoen euro.

SNS REAAL zal de opbrengst van de emissie van nieuwe gewone aandelen gebruiken ter gedeeltelijke financiering van de door SNS REAAL op 4 juni 2007 aangekondigde acquisitie van AXA S.A.’s. Nederlandse verzekeringsactiviteiten, bestaande uit AXA Nederland B.V., Winterthur Verzekeringen Holding B.V. en DBV Holding N.V.

De herplaatsing van bestaande gewone aandelen door Stichting Beheer SNS REAAL beoogt de vrije verhandelbaarheid en daarmee de liquiditeit van het aandeel SNS REAAL te vergroten. Na de emissie van nieuwe gewone aandelen bedraagt het totaal aantal uitstaande aandelen 258.555.997. Het belang van Stichting Beheer SNS REAAL in SNS REAAL is door de emissie van nieuwe en de verkoop van bestaande gewone aandelen verminderd van circa 65,5% tot circa 55,4%.

Ongeveer 7% van de aangeboden aandelen is geplaatst bij particuliere beleggers in Nederland en ongeveer 93% bij institutionele beleggers in Nederland en in het buitenland. Stichting Beheer SNS REAAL als verkopende aandeelhouder heeft aan het begeleidende bankensyndicaat een overtoewijzingsoptie verleend, die binnen 30 kalenderdagen na heden uitoefenbaar is, om van de verkopende aandeelhouder te vorderen om maximaal 3.030.303 additionele bestaande gewone aandelen te verkopen tegen betaling van de uitgifteprijs, uitsluitend om eventuele overtoewijzingen te dekken. Ingeval de overtoewijzingsoptie volledig wordt uitgeoefend zal het belang van Stichting Beheer SNS REAAL afnemen tot ongeveer 54,3%.

Sjoerd van Keulen, voorzitter van de Raad van Bestuur van SNS REAAL: “We zijn verheugd met het succes van de emissie en de herplaatsing, waarvan wij de opbrengst zullen gebruiken ter gedeeltelijke financiering van de voorgenomen overname.” De aandelen SNS REAAL zijn genoteerd op Eurolist van Euronext onder het symbool “SR”. De leveringsdatum zal naar verwachting op of rond 26 juni 2007 zijn. Levering is onderworpen aan de gebruikelijke voorbehouden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.